MM-i videod
MM-i tulemused
Pildigalerii

Heret Ots on maailmameister

Kuni 28. maini toimuvatel sportkeegli maailmameistrivõistlustel tegi naiste sprindis Heret Ots ajalugu, teenides Eesti naistest esimesena MMi poodiumikoha ja seda kuldmedaliga. Täiskasvanute arvestuses kirjutas tema kuldmedal Eestile uue peatüki.

Sprindi igas voorus mängitakse kaks seeriat, kus ei loe skoor, vaid seeria võit. Sprint nõuab viskekindlust ja külma närvi ning seda Otsal jagus. “Vastased olid muidugi väga tugevad,” selgitas ta põhimängu, kuid nii kaheksandik-, veerand- kui poolfinaalis suutis Ots tagada ühe võidu ehk mängida vastasega viiki. Viigiseis lahendatakse kolme lisaviskega, mille koondtulemus peab olema vastase omast suurem ning otsustavaks võib saada mentaalne vastupidavus. “Täna ma suutsin olla üllatavalt rahulik igas ringis,” kirjeldas Ots edu tagamaid otsustavatel momentidel.

Finaalis oli Ots oluliselt kindlam juba põhimängus ja hoidis Hana Wiedermannova ees stabiilset edumaad mõlemas seerias. Vastase teise seeria viimased visked olid põhimõtteliselt sümboolsed ning kuld sai Eestile. “Finaalis 2:0 võita oli suurepärane, siis ei jäänud enam sinna kolmele viimasele lisaviskele. Kokkuvõttes sujus kõik imeliselt,” võttis Ots võistluse kokku.

Vaata lisaks:

ERR: Eestlanna võitis sportkeegli MM-ilt ajaloolise kuldmedali >

Postimees: Eestlanna võitis kodusel MMil ajaloolise kuldmedali >

Õhtuleht: MM väikelinnas: kaks nädalat kestnud laulupidu, kus ajaloolise kulla napsas ka eestlanna >

Postimees: Sportkeegli MM: uhke kuld ja Elva loodusest vaimustunud külalised >